Pita, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia
ukus koji osvaja
Obrok prste da poližete: Za male pare dobićete jelo koje će vaša porodica tamaniti, svi ćem tražiti još jedno parče
Ova posna pita preukusna je i tražiće se zalogaj više.
Objavljeno:
Posna pita od ovih jeftinih sastojaka odličan je izbor za posnu trpezu. Svi će ukućani i gosti biće oduševljeni.
Odličan izbor za posnu trpezu.
U toku posta osim kuvanih jela možete da napravite i ovu posnu pitu, oduševićete sve ukućane i nema šanse da im se neće svideti. Ova posna pita preukusna je i tražiće se zalogaj više.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g praziluka
- 1 šargarepa
- 150 g pirinča
- so
- biber
- 1 dl mineralne vode
- 1 dl ulja
Priprema:
- U šerpicu staviti opran pirinač sa malo soli, naliti vodom i kuvati, dok se pirinač ne skuva. Procediti i ostaviti sa strane.
- U tiganj sipati nekoliko kašika ulja, zagrejati pa dodati tanko isečen praziluk. Pržiti dok ne omekša, pa dodati narendanu šargarepu.
- Začiniti po ukusu, pa umešati oceđeni pirinač.
- Staviti jednu koru, poprskati je kiselom vodom i uljem pa rasporediti fil.
- Poklopiti drugom korom, ponoviti postupak, pa poklopiti trećom i uraditi isto.
- Uviti ih u rolat, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponoviti sa preostalim korama.
- Kore premazati smesom od ulja i kisele vode i po želji posuti susamom.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185 stepeni Celzijusovih oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




